Vrijwilligers Erfgoedhuis Veldhoven ontvangen Zon van Veldhoven

Maandag 21 oktober 2024

Wethouder Jeroen Rooijakkers overhandigde donderdagavond 17 oktober De Zon van Veldhoven aan Erfgoedhuis Veldhoven. Dit deed hij samen met kunstenaar Evi van de Hurk in de Bibliotheek in Veldhoven. Met De Zon van Veldhoven draagt de gemeente vrijwilligers een stralend warm hart toe.

Erfgoedhuis Veldhoven is opgericht op 1 mei 2021 na het samengaan van de heemkundekringen Stichting Historisch Oerle, Veldhoven-Dorp, Historisch Bekeken en Zeelst Schrijft Geschiedenis. Ook Geheimen van Veldhoven maakt deel uit van de vereniging. De vrijwilligers zetten zich in voor het vergroten van de interesse voor de geschiedenis van Veldhoven en het behoud van het cultureel erfgoed.

Erfgoedhuis Veldhoven

De vereniging organiseert onder andere lezingen, cursussen en excursies. Ook stelt zij haar heemkamer vol historische informatie open voor publiek en doet ze mee aan Open Monumentendag. Dankzij Erfgoedhuis Veldhoven liggen er stoeptegels met QR-code bij monumenten voor meer informatie over het monument. Erfgoedhuis Veldhoven werkte het afgelopen jaar ook mee aan de ontwikkeling van de kerkenvisie voor Veldhoven en is nu betrokken bij de ontwikkeling van het erfgoedbeleid van de gemeente.

De vereniging brengt regelmatig boeken uit, bijvoorbeeld over straatnamen in Veldhoven. Tijdens het jubileumjaar 2021 zorgde zij ervoor dat Veldhovenaren fanatiek plaatjes verzamelden voor het verzamelalbum ‘100 jaar Veldhoven’.

Over de Zon van Veldhoven

Het is een bijzonder geschenk. De zonnen worden namelijk gemaakt bij Severinus. Kunstenaars van de dagbesteding van Severinus, GGzE De Boei en SWOVE beschilderen de zonnen. Iedere zon is daardoor uniek. Kunstenaar Evi van den Hurk beschilderde de Zon voor de vrijwilligers van Erfgoedhuis Veldhoven.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek