Valpreventieprogramma voor 65-plussers

Maandag 21 oktober 2024

Iedereen wil zelfstandig blijven wonen en zonder zorgen de dagelijkse dingen doen, zoals boodschappen, fietsen of een familiebezoek. Maar als we ouder worden, kan dit steeds lastiger worden. De kans op vallen neemt dan toe. Daarom starten we met gratis valpreventieprogramma’s voor 65-plussers in Veldhoven.

Het programma bestaat uit een informatiebijeenkomst, valrisico-test en een training. De eerste bijeenkomst organiseren we voor inwoners van de wijk d’Ekker. In 2025 komen ook andere wijken aan de beurt.

Informatie over valrisico’s

Tijdens de informatiebijeenkomst krijgen deelnemers uitleg over factoren die invloed kunnen hebben op vallen. Zoals risico’s in en rondom het huis, medicijngebruik, een juiste houding, goede schoenen en gezonde voeding. Ook is het mogelijk om een valrisico-test te doen bij een fysiotherapeut. De testresultaten geven een beeld hoe groot het valrisico van de deelnemer is. Is er sprake van een verhoogd risico? Dan is deelname aan de valpreventietraining misschien wel passend.

Gratis en gezellig

De valpreventietraining is gratis. Het biedt de kans om met anderen te werken aan een betere coördinatie, balans en meer spierkracht om het risico op vallen te verkleinen. Deze training is niet alleen nuttig, maar ook een gezellige manier om actief bezig te zijn.

Uitnodiging via brief

Vindt de informatiebijeenkomst in uw wijk plaats en bent u 65 jaar of ouder? Dan ontvangt u per post een uitnodigingsbrief. Inwoners van de wijk d’Ekker hebben zo’n brief ontvangen. Ze zijn van harte welkom op dinsdag 29 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur in Ontmoetingscentrum De Ligt. Graag vooraf aanmelden bij Cordaad. Dat kan via telefoonnummer 040 253 67 89 of per e-mail: activiteiten@cordaadwelzijn.nl.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek