Dag tegen armoede

Maandag 14 oktober 2024

Op 17 oktober is de dag tegen armoede: een dag om extra stil te staan bij de gevolgen van armoede. Wist u bijvoorbeeld dat één op de drie huishoudens wel eens moeite heeft om rond te komen? En dat ruim 1 miljoen mensen in Nederland leven in armoede?

In Veldhoven zijn er verschillende manieren om u te helpen met uw geldzaken. Wilt u weten hoe uw geldzaken ervoor staan? Of heeft u andere vragen over geld? Kom dan langs bij Geldfit Veldhoven. Daar helpen vrijwilligers u verder. Bijvoorbeeld met de potjes-check, zodat u weet of u geen geld laat liggen waar u recht op heeft. U kunt de potjes-check ook zelf doen op de website van Geldfit.

Minimaregelingen

Heeft u een laag inkomen? Dan heeft u misschien recht op één van de inkomensondersteunende regelingen vanuit de gemeente. Is uw inkomen lager dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm? Dan heeft u recht op bijvoorbeeld de meedoen-voorziening, de collectieve zorgverzekering en de individuele inkomenstoeslag. Ook daar kunt u meer informatie over krijgen bij Geldfit Veldhoven.

Spreekuur en contact Geldfit Veldhoven

Loop binnen tijdens het spreekuur op dinsdagochtend van 9.00 – 12.00 uur, het gebouw van de Veldwijzer bevindt zich op de Sterrenlaan 15. Maakt u liever een afspraak? Bel dan met 040-253 99 59 of stuur een e-mail naar info@bsrveldhoven.nl. Meer informatie vindt u op de website van Geldfit.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek