Wie wint de derde Rien Luijkx Klare Taal Bokaal?

Maandag 7 oktober 2024

Ook dit jaar vragen we aandacht voor het gebruik van duidelijke taal. Wie of welke instantie schrijft volgens u begrijpelijke brieven of teksten? Teksten die u meteen snapt en met plezier leest? Wie mag de Rien Luijkx Klare Taal Bokaal in ontvangst nemen? Draag uw kandidaat voor 1 november aan ons voor.

In 2021 overleed gemeenteraadslid Rien Luijkx onverwacht. Rien benutte iedere kans om te wijzen op het belang van het gebruik van begrijpelijke taal. Als eerbetoon aan hem stelde de raad tijdens de begrotingsbehandeling 2021 unaniem de ‘Rien Luijkx Klare Taal Bokaal’ in. Een aanmoedigingsprijs voor Veldhovense beleidsmakers, belangengroepen, inwoners, raadsleden, bestuurders en (vrijwilligers)organisaties. Dit jaar is de laatste keer dat de ‘Rien Luijkx Klare Taal Bokaal’ wordt uitgereikt. Met dit initiatief hebben we het belang van begrijpelijke taal onder de aandacht gebracht. We hopen dat iedereen blijft streven naar heldere communicatie, zodat taal voor iedereen toegankelijk blijft. Na drie mooie jaren is het tijd voor nieuwe initiatieven.

Klare taal

Klare Taal is begrijpelijke taal. Elke inwoner van Veldhoven moet informatie vanuit gemeente en andere (officiële) instanties kunnen begrijpen. Maar vaak is deze informatie onduidelijk en roept vragen op. Dit kan zorgen voor misverstanden, irritatie en onnodige telefoontjes. Voorbeelden van onduidelijke taal zijn er genoeg. Maar wij zijn benieuwd naar wat u een begrijpelijke brief of duidelijk stuk vindt. Dit kan van alles zijn, ook bijvoorbeeld een column in de plaatselijke krant.

Kandidaat voordragen

U kunt een kandidaat voordragen voor de bokaal. Vertel ons waarom volgens u diegene de prijs verdient en stuur een (kopie van) brief of artikel mee. Mail uw bijdrage naar griffie@veldhoven.nl. Doe dit vóór 1 november. Een comité beoordeelt de inzendingen op Klare Taal. De bokaal wordt tijdens de raadsvergadering van dinsdag 19 november uitgereikt.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek