Een kwestie van doen

Maandag 2 september 2024

We weten het allemaal. Spaarlampen, een tochtstrip, radiatorfolie… het draagt allemaal bij aan het besparen van energie en dat is goed voor het milieu. Niet te vergeten; er blijft meer geld over in uw eigen portemonnee. Het enige dat u hoeft, is het daadwerkelijk DOEN.

Daarom… helpen we bewoners via de Veldhovense Kluskar met deze kleine duurzame maatregelen! De Veldhovense Kluskar is een initiatief van verschillende organisaties om bewoners te helpen energie te besparen. Of u nu huurt of een koopwoning hebt. Woningen worden gratis met kleine aanpassingen energiezuiner gemaakt. Er staat een energiecoach voor u klaar om samen te kijken wat nodig is in uw situatie. En sterker nog, handige handjes komen u helpen om de verbeteringen in het kader van verduurzaming te realiseren.

De vrijwilligers

Hein van der Reijden, geboren en getogen Amsterdammer, is zo’n handige vrijwilliger die graag bij u langskomt en de tochtstrip plaatst of de lamp vervangt voor een energiezuinig exemplaar. En het mooie is, het is gratis!
Hein heeft in zijn leven vele bestuurlijke rollen vervuld binnen de gezondheidszorg. Hij woont inmiddels al 17 jaar met zijn vrouw in Veldhoven. Nu steekt hij zijn handen uit de mouwen om een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van woningen in Veldhoven. Eén van zijn drijfveren is het klimaat. Hij wil een bijdrage leveren aan een leefbare wereld. “Je kunt wel op korte termijn denken aan je eigen portemonnee of je kop in het zand steken… denk liever wat verder. Laten we samen zorgen voor een leefbare wereld voor onze kinderen en kleinkinderen”: zegt hij.

Wat Hein mooi vindt aan dit vrijwilligerswerk naast de doelstellingen van het project is de sociale ontmoeting. “Tijdens het klussen heb je heel veel leuke gesprekken met mensen. Gesprekken over wat hen dagelijks bezighoudt of vragen en problemen die ze met je delen. Je bent dan het luisterend oor. Het zijn bijna altijd waardevolle ontmoetingen. Het is mooi om op deze manier te kunnen bijdragen.“

Op zoek naar meer vrijwilligers

De Veldhoven Kluskar is op zoek naar vrijwilligers, en met name naar klussers die bewoners helpen bij het aanbrengen van kleine maatregelen. Heeft u een paar uur vrij per week en u wilt echt wat doen, ga dan aan de slag als vrijwilliger bij de Veldhovense Kluskar.
Meer weten of je direct aanmelden? Neem dan contact op met Hannah van Duivenbode van Cordaad Welzijn, via e-mail HannahvanDuivenbode@cordaadwelzijn.nl of telefonisch via 06 57 98 96 86.

Meer nieuws


Abonneren op nieuwsberichten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek