Fout!

Op dit moment is er een landelijke storing met DigiD. Hierdoor kunt u problemen ervaren bij het gebruik van onze online diensten waarbij DigiD nodig is. Onze excuses voor het ongemak.

Openbare laadpaal elektrische auto's

Heeft u een elektrische auto of gaat u er binnenkort een kopen of leasen? Maakt u dan vooral gebruik van uw eigen oprit of privé-parkeergelegenheid om een eigen laadpaal te plaatsen. Kunt u niet op eigen terrein een eigen laadpaal plaatsen? Dan kunt u gebruikmaken van een openbare laadpaal.

De komende jaren breidt samenwerkingspartner Vattenfall Incharge het netwerk van openbare laadpalen in Veldhoven uit.

Eigen laadpaal

Heeft u eigen terrein om uw auto te parkeren, bijvoorbeeld een oprit? Installeert u hier dan een eigen laadpaal. Op internet vindt u hierover veel informatie.

Heeft u geen eigen terrein? Dan kunt u gebruikmaken van openbare laadpalen. De gemeente Veldhoven werkt niet mee aan kabels in, op of boven openbare grond en ook niet aan kabelgoottegels in het openbaar terrein.

Openbare laadpaal vinden

Verschillende websites en apps helpen u bij het vinden van een laadpaal in uw buurt. Zo biedt Vattenfall InCharge bijvoorbeeld de gratis InCharge-app aan. Daarin vindt u snel de dichtstbijzijnde openbare laadpaal, ziet u of de laadpaal vrij is en u kunt er direct naartoe rijden met de ingebouwde navigatiefunctie. Via deze app start u ook de laadsessie en kunt u gemakkelijk betalen.

In Veldhoven staan ook twee laadpalen van Allego en drie laadpalen van Park & Charge.

Kosten

Het opladen van uw elektrische auto bij een openbare laadpaal kost geld. Op de website van Vattenfall Incharge vindt u een overzicht van de kosten.

Aanvragen nieuwe openbare laadpaal

Is er geen openbare laadpaal bij u in de buurt? Dan kun u via de website van Vattenfall een voorstel voor een nieuwe locatie indienen. Het indienen van een voorstel is gratis.

Locaties nieuwe openbare laadpalen

Gemeente Veldhoven bepaalt samen met Vattenfall InCharge waar nieuwe openbare laadpalen komen. Hiervoor kijken we elk half jaar naar de prestaties van bestaande laadpalen: waar worden laadpalen bijvoorbeeld veel gebruikt? Ook kijken we naar de voorstellen van inwoners voor nieuwe locaties en gebruiken we informatie van de netbeheerder.

Kenmerken nieuwe openbare laadpalen

De laadpalen van Vattenfall InCharge zijn openbaar en dus door iedereen te gebruiken. Er kunnen twee elektrische auto’s tegelijkertijd laden. Aan elke kant van de laadpaal komt een parkeervak met laadpunt.

De laadpalen maken ook ‘slim laden’ mogelijk. Dat betekent dat er op drukke momenten met minder vermogen geladen wordt. Hiermee wordt het elektriciteitsnet ontlast, zonder dat u daar hinder van ondervindt. U kunt deze mogelijkheid aan- en uitzetten via de InCharge-app. Bij openbare laadpalen van Vattenfall InCharge laadt u altijd 100% windenergie van Nederlandse windmolens.

Laadsnelheid nieuwe openbare laadpalen

Het laadvermogen van de nieuwe laadpalen is minimaal 3,7 kW en gaat tot maximaal 11 kW. De werkelijke snelheid hangt af van het type auto en de drukte op het elektriciteitsnet. De laadpaal geeft het hoogst beschikbare vermogen dat de aangesloten auto kan laden. Ook hangt de werkelijke laadsnelheid af van de bezetting van de laadpaal.

Is de accu van uw elektrische auto opgeladen? Verplaats uw auto dan naar een normaal parkeervak. Zo kunnen andere inwoners de laadpaal ook gebruiken. Dit voorkomt ‘paalkleven’. Sommige aanbieders van laadpalen hanteren een blokkeertarief als gebruikers langer dan een aantal uur de laadpaal bezet houden.

Storing openbare laadpaal

Geeft de openbare laadpaal een storing? Bel dan het storingsnummer dat op de laadpaal staat. U kunt de storing ook doorgeven via de InCharge-app. Via deze app blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek